top of page

Begijnenkriebels… (wat zijn dat?)

 

De bewonersadviesraad organiseert nogal wat activiteiten voor de bewoners van het begijnhof. Dat gebeurt al lang: de start werd gegeven begin 2002. Nochtans stellen we vast dat nogal wat bewoners dat niet altijd goed door hebben.

Toch was er veel te doen: wandelingen in of in de buurt van ons begijnhof, informatieve vergaderingen, barbecue of picknick, paaseierenraap, Halloween en zelfs heuse culturele activiteiten, zoals in het voorbije jaar het concert met Sigiswald Kuijken of onze weekend’s  met ‘Kunst in het begijnhof’. 

 

We missen wat duidelijkheid. Tijd voor ons om ons hier beter te profileren. 

 

Voortaan zullen onze affiches en flyers niet alleen het logo van ‘Wijk aan Zet’ dragen, maar ook direct verwijzen naar de bewonersadviesraad.

 

Een en ander werd meer officieel gemaakt met een feitelijke vereniging. ‘Bewonersadviesraad Onze Lieve Vrouw ter Hoyen’ blijft behouden als officiële naam, maar als meer eenvoudige naam voor dagelijks gebruik zullen we voortaan onze (ook al een tijdlang in gebruik zijnde) roepnaam ‘Begijnenkriebels’ gebruiken.

Voor wie het opzet van ‘Wijk aan Zet’ niet helemaal duidelijk is: dit is een uniek initiatief van de stad Gent, waarbij wijkevenementen voor de organisatie en bijkomend ook financieel gesteund worden. Een van de voordelen is dat bijvoorbeeld via het kanaal van ‘Feestneus’ gemakkelijk animatie kan gevonden worden voor de georganiseerde activiteiten. Bij ons was Feestneus al present voor de paaseierenraap, de picknick en de barbecue in de laatste jaren. 

 

Om een en ander nog toegankelijker te maken werd ook ene website opgestart: www.begijnenkriebels.be :

 

 

Onze bedoeling met deze website, waarbij jullie uitgenodigd worden om ons te contacteren:

 

-   onze activiteiten aankondigen

-   de kans geven om direct ons te contacteren

-   onze nieuwsbieven digitaal aanbieden

-   on-line inschrijvingen mogelijk maken voor de nieuwsbrief

 

Uiteraard blijven we onze papieren versie van de nieuwsbrief trouw. Dit blijft een geschikt medium om ter hand te nemen en rond te babbelen.

 

Met een extra nieuwjaarsgroet,

Marc

bottom of page